Thursday, December 29, 2011

END YEAR MEGA GIVEAWAY


Assalamualaikum semua..arini sue nak ajak korg join contest 

End Year Mega Giveaway
 dari blog Anys 


*huhu..sory..ada error..xley amik link gmbr ny..so scara manual je..

klik nme anys kat atas tue ye kalau nak join..

hadiah2 dye menarik jugak..
nak try jgk kan..sblum ny xpena dpt ape2..ase mls da nak join..
tapi nak join jugak kali ny..isi masa lapang..

senarai2 hadiah dye..

1. 2x contact lens and case bagi sepuluh pemenang dari SINI

2. 5X baucer RM15, 5X baucer RM10, 5x baucer RM5 dari SINI

3.  3 hermes purse dari SINI

4. NABILA MARS beliau sponsor 5x header

5. MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1x header

 6. AINA HANANI header glitters 2x dan edit classic template 1x

7.  dan Anys sendiri sponsor tiga doodles

total up semua 40 pemenang..

*banyakkan? cuba je la nasib..:)

done!






Monday, December 26, 2011

PEACE


Assalamualaikum to all my friends and readers..
miss u all...
rindu sgt nk menaip ny..lme sgt stop..sbb line xde ye kt kolej..haha

akhirnya..dapat berehat untuk masa seminggu..

bru smpai umah semalam..
sabtu g konsert maher zain di Stadium Indera Mulia..

he was great! and look handsome wearing baju melayu..our traditional cloth..:)


 hehe...gambar dye pkai bju melayu xdiupload lagi..
sbb dlm kmera..wait for it..

tiketnya...


that's it!

done!
stop here..:)





Friday, December 16, 2011

Vote for Him!!

Assalamualaikum to all my readers n friends!

today i need your help..

tolong vote untuk abang kepada kawan saya..
untuk mendapatkan tiket free dari london pulang ke malaysia..

tiket free ini ditaja oleh malaysia airlines..:)

this is the link ..











Tuesday, December 6, 2011

no idea?!


Assalamualaikum all mybeloved follower!

da 12 hari xupdte blog sbb klas trsgt la pack and terlalu byk kerja yang perlu diselesaikan.

bese la..bila da naik sem mst la lgi bz kan,

sekarang nga bertungkus lumus mnyiapkan assigment dan stdy ye.. ada graded test esok..


pinjam gambar encik google ye..nak lukis sendiri xreti.

ok done!

goodnight!




Thursday, December 1, 2011

Korea? K-POP

Assalamualaikum to all my beloved friends! 

hehe..rindu korg..
lme xupdate blog sbb bz sgt..skunk mcm2 event ad..aizat pnye konsert..
ana rafali nak dtg utk pengacara muda akhir..semua org sibuk g sana sini..
sue duk bilik siapkn kje..haha..nnt2 la kutip sticker tue..

SUPER JUNIOR MENANG ALBUM TERBAIK KOREA


bagi peminat2 fanatik k-pop..ops!

Anugerah Muzik Asia MNET yang berlangsung di Singapura di Stadium Tertutup Singapura kelmarin.

Para pemenang dipilih berdasarkan undi peminat dari seluruh dunia..( kira hebat la ny)
 dan keputusan dari juri..

Super junior memenangi Anugerah Album Terbaik 2011 menerusi The Simple.


Girls Generation pula memenangi Anugerah Kumpulan Wanita Terbaik dan Artis Terbaik 2011.


2NE1 pula memenangi Anugerah Lagu Terbaik 2011 
lagu yang bertajuk I Am The Best.

k done!


Sunday, November 27, 2011

AL-FATIHAH

Assalamualaikum semua..
di pagi yang indah ny..sue nak ucapkan selamat mnyambut maalhijrah yang ke 1443.

di pagi yang indah ini juga ada yang bergembira dan ada yang berduka..

semalam 2 pelajar UiTM Seri Iskandar meninggal dunia dalam 1 kemalangan yang
melibatkan 3 kenderaan..

2 mangsa kemalangan dan salah seorangnya ialah senior sewaktu sue sekolah menengah.

satu berita yang mengejutkan..

baca cerita selanjutnya 



AL-FATIHAH



Tuesday, November 22, 2011

Worst DAY

Assalamualaikum my lovely friends!

lmenya xupdate blok..
yela..sejak da pindah blok baru ny. wifinye terlalu 'laju'
sampai xley nk on9..
haha..ssh gle. la..ny pn pnjam bb kwn jp.

mcm2 perubahan drastik yg diterima..ase nk pengsan je.
bilik kne tukar.klas pn kne tukar..pe cer!

aish..da la mls nk tnsion2..

gmbr yg sje2 ditgkp time g fakulti..
nk tgk jdual la konon.tapi xde..=.='


ok bye!



Friday, November 18, 2011

Hari Terakhir


Assalamualaikum to all my beloved readers..:) 

banyak hari xupdte sbb kekosongan idea..

yela..mood nak balik u da dtg..so apa nak bwt pn xde mood..

malam ni
 malam terakhir tidur di katil kesayangan..
malam terakhir makan makanan yang mak masak..
malam terakhir untuk tengok tv..
malam terakhir nak on9 puas2 gne wifi kat umah.

semua yang terakhir laa...

ok2 da..brg semua da siap..tggu nk brtolak esok je..

skunk jom lyn AJL semi final..:p




ok.done!




Wednesday, November 16, 2011

Shopping! for new SEMESTER


Assalamualaikum readers! 

entry di petang hari..penat ny..=.='

bru balik shopping di Taiping.
 Tahu x? TAIPING BANDAR WARISAN..haha

First sue g byr yuran kt bank islam..orang xramai pn..
tapi disebabkan malas nak beratur amik no n bla bla bla..sue byr yuran kt mesin atm je.

haa..kn cepat..sng idup.

da tue..g cimb bank lk..bayar duit shopping online..beli beg baru! xsempat 
kalau nak usha2 kat kedai..

Tu dia...smpai di tesco!
inilah barang2 yang dibeli..


semuanya dkt2 RM 200 jgk laa..
berpeluh sue..

nmpak wrne kuning tue..cashr tue yg suh sue dftr..melayang 12 inggt..aish..

huhu...done!

balik umh!



Tuesday, November 15, 2011

SELAMAT HARI JADI NUR IYLIA

Assalamualaikum readers..tu dia..hari ni sue kne tag oleh ZULEYQHA

OK LA....sue join..sebab tag yang len2 sue xdpt nak join..i'm sorry..




nk join klik SINI

Selamat hari lahir! waa...mst bestkan bila sampai je tarikh keramat dlm hidup kita,..
ape dye? Hari lahir la..
semua orang menantikannya...ok2...

Sue ucapkan SELAMAT HARI LAHIR kepada NUR IYLIA..

yang ke 16 kn? Sweet sixteen..:)

semoga dimurahkan rezeki dan berbahgia bersama yang tersyang..

thun dpn spm la kan? best of luck to you!

ny gmbr bday bf..huduhnyaa..sbb dpn umh dye..


tagged:


I'M YOUR FOLLOWER



Monday, November 14, 2011

I LOVE YOU

Assalamualaikum readers!

i love my readers..n more i love if they comment it..:p
gedik gla ayat..hihi..saje suka2..

nak bce 1 cerita x? I LOVE YOU



Isteri: Abg,..abg cintakan syg tak? Kawan2 syg semua ckap suami diorg ckp I LOVE YOU tiap2 hri..npe abg xcakap?

Suami: Ada la..

Isteri: Ape sebab abg cintakan syg? Syg nak tahu..

Disebabkn si suami xnak si isteri tertanya tanya dia pun menjawab..

Suami: Abg cintakan syg sbb syg comel..syg mnja..syg jln pn cantik..syg pndai brgaya n ,mcm2 lg la suani dia ckp..Si isteri pn ske sgt..

Exam lagi?

Assalamualaikum..:)
entry di tgh hari..tbe2 je ase nak tulis..

td ad le bdk kcik ny..hantar jadual exam dye..
bdk kcik tue spe? tunang sue..haha..
dye exam harini..

bukannye nak tulis elok2..haish..=.='

nak bace pn ssh..
motif dye bagi jadual ny..suh kjut tdo laa...apa lagi.

sebelum tue tekan SINI

TGK GMBR NY

its okay! hihi..anyway..gudluck for your exam doctor..:)



and to all POLITEKNIK students..:)






Saturday, November 12, 2011

Aizat Live In Seri Iskandar? TRUE?

Assalamualaikum..

lme sue xbuat entry sbb tak tahu nk tulis ape..

kering sgt2 otak..
aiyak..
 hehe..da2..nak cerita sal konsert ny..

kat seri iskandar tercinta...

ny pn kawan sue yg cte kt group kls..


tapi betul ke..betul la ny...xcye kol no tue..hihi.tapi kalau nak sahih CALL taw
mst ramai kawan sue yang nak pegi kan,.

sue? kalau cukup duit sue pegi la..teringin jugak nak tgk aizat live kn..

hihi..thnx! 
bye
hve a sweetdream..:)





Thursday, November 10, 2011

Leonardo Dicaprio gemuk?

Assalamualaikum semua..:)

xpenat pun taip tue..hihi..

pagi tadi..nga belek2 pper tgk2 ad cte baru..tapi xbes pn..

Leonardo Dicaprio jadi gemuk?

alaa...pelakon titanic tue..sape yang xkenal kan?
famous tue..

betul ke dye gemuk?


ny..gambar dye hot je..


xde la..dye bukannya gemuk betul2..

Memegang watak sebagai pengarah FBI, J Edgar Hoover, dalam filem terbaru 
lakonannya, J Edgar, menurut aktor kacak ny kan, dia banyak berkorban dalam beberapa perkara.

Selain perlu dimekap hampir lima jam setiap hari bagi memastikan wataknya kelihatan tua,
Leonardo juga perlu menambah berat badannya.

Ini kerana, di penghujung filem berkenaan watak J Edgar digambarkan lebih gemuk
berbanding awal cerita.

Bagaimanapun, menaikkan berat badan bukanlah tigas mudah buatnya kerana dia
perlu melakukannya secara drastik dalam tempoh singkat.

Akibat gagal mencapai sasaran berat badan yang diinginkan pengarah,
Leonardo terpaksa menutup kekurangan itu dengan kostum yang dipakainya.

haaa..jangan risau ye peminat Leonardo..dia xgemuk..:)








Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday


Assalamualaikum to all readers..:)

hari ny xtawu la nk taip ape...duk dpan lppy dri pg td..

bkn non-stop ye...

just xde idea je...xpe2 harap2 esok sue ad idea..:)

jom kita men klik2...






ok da..:)

sudah menguap...

nytez semua..:)




Tuesday, November 8, 2011

Controlling Telephone Costs


Assalamualaikum semua..hari ni.sue nk cerita sal ape yang sue blja..

haa..lupa nak cakap Selamat Hari Raya Aidiladha kepada yang meraikannya.
entry kali ni dalam english ye..:p



As an office worker, you will be expected to help control costs of telephone calls..

¡How do you control telephone costs?
lUse direct dialing most of the time. Make more specialized, expensive types of calls only when necessary
lPlan your calls so the time spent during a long-distance or any other call is used efficiently
lIf possible, call when long-distance rates are least expensive.
lNotify the operator immediately after reaching a wrong number so you can receive credit for the call
lBe an informed consumer of telephone services. Compare rate plans and promotional offerings.
lLearn how to use the equipment and features of your telephone system.


tue je..:)





Friday, November 4, 2011

Alhamdulillah..:)

Assalamualaikum..
hari ini adalah hari2 yang dinantikan oleh semua pelajar UiTM yang baru sahaja abis final exam

hari ini result telah keluar dan diemailkan ke email masing2

tapi masih ada yang terlupa email sendri..itu tak tahu la kan..



Alhamdulillah sue dapat dekan..

InsyaAllah sue akan buat yang terbaik lagi untuk sem2 yang akan datang..
MAK..ny hadiah adik untuk mak..:))

thniah juga untuk kawan2 yang laen..xdpt dekan xbermaksud korg xhebat..
perlukan usaha lagi.ad lagi 4 sem..chaiyok2!

ok..:) done..:)







Thursday, November 3, 2011

Adab Menonton Wayang


Assalamualaikum..

lme sue xupdte blog kan..sakit2..demam kena ujan.. 
bukan demam rindu sama itu doctor ye..

haa..tjuk kat atas tue..tengok wayang pun ada adab taw..sapa kata xde..ada..



1. Masuk awal
kalau nak tengok wayang tue masuk la awal2..kalau nak beli makanan ke pape ke beli siap2..t kalau masuk lambat nanti kita menghalang penonton lain yang tengah khusyuk tengok cite..t kne sound..nk? mst xnk kn.

2. Elak mengkritik
yang nie orang memang suka la kan..macam la aku jugak. kadang2 je ye..kalau nak kritik pun tggu la filem tue abis ditayangkan..kalau xsuka buat filem sendri la..

3. Elak berbual
yang ny sue memang pantangla kan..tenga duk syok tgk tbe2 bunyi soh seh soh seh..ape yang disembangkan nth le.

4. Silent mode
handset yang mahal ka yang murah ka..silent la...bising..orang nk tengok cita bukan nk dgr nset hmpa bebunyi.

5. Tukang cerita
kalau da tengok cte tue xpya la duk cte ka org yg nga tengok tue..cian dye..xfeeling nk tgk sbb org kat sebelah tolong jadi pencerita..xsyok la..

6. Anak kecil
buat yang sudah berkahwin tue elakkan la bwk anak2..nanti kot2 ada adegan yang xsepatutnya..t terpengaruh lk..mcm sue tengok real steel aritue..kelam kabut kakak kt depan sue ny ttup mta anak dye..haha len kli jgn bwk..

ok..da penat menaip..tata..gudnight..:)



Monday, October 31, 2011

Sunway Pyramid


Good Afternoon!

haha..semalam best gila keluar bersama kakak tersayang..bwekk! 
pas makan ayam penyek express kat giant kami g sunway pyramid..

pusing2 cari parking n terus g tempat wayang nak beli tiket real steel..
mmg rmai gle org..
akhirnya dapat la tiket tue..



6.40 pm ye..skunk bru kol 4 pm..

oh no...ad lagi 2 jam..

ok..kami round2 sunway sampai nak tercabut kaki aku..

kami makan buah..n g tengok sale kt vincci,..
tapi beg yang sue nak tue dah diamik cina yang sangat banyak beg ditangannya..

arghh..ok..biarkan..g mkn buah je la... n jalan2 lgi..da 6 pm..ok.. naek ats relax2 depan tempat tiket..


ny la dua budak yang merayap tanpa hala tuju semlam..

thnx sis bwk adik g jaln2!



10 Ramuan Lanjutkan Cinta


Assalamualaikum semua...hari ni hari Isnin ye...

lagi 4 hari lagi result exam sue nk keluar..
berdebar sebab first time exam u ye..bwekk! hampeh pnye ayt..

ceit2..

10 ramuan lanjutkan cinta ye..sue bukan doktor cinta ye..tapi just nak bagi ape yang

 sue bce daripada majalah EH

1. Jangan berhenti mengenali pasangan
    Soal perasaan tidak pernah statik atau berpandukan mana-mana formula. Perasaan adalah gelombang jiwa 
    yang mengalami perubahan dari masa ke semasa. Justeru, ada baiknya saling sentiasa mengenali hati, jiwa 
    dan emosi masing-masing.

2. Semakin hari semakin sayang
    Inilah ragam percintaan. Setelah berjaya memikat dan menjerat, perasaan pasangan diabaikan. Seharusnya
    anda dan pasangan saling subur-menyuburkan rasa kasih sayang sepanjang percintaan.

3. Pantau ragam percintaan
    Beri perhatian sepenuhnya kala mendengar bicara pasangan dan mengambil berat sebarang isu yang 
    dibangkitkan. Ubahlah sebarang isu yang tidak disenangi pasangan dan memperhebatkan lagi ikatan cinta 
    anda dengan membuktikan bahawa tindakan anda adalah demi memperbaiki hubungan dan 
    kelangsungan sebuah percintaan yang penuh bermakna.

4. Luahkan seindah rasa
    Ia lebih bermakna apabila anda berdua kerap saling melafazkan rasa kasih, rindu atau sayang juga 
    penghargaan kepada sikapnya yang bijak mengambil hati dan menjaga perasaan anda selama ini.

5. Tidak sama tetapi istimewa
    Jika selama ini anda hanya sekadar tahu tentang hobinya, apa kata anda mula membina minat kepada hobi
    pasangan anda? Pasangan tentunya terharu dengan usaha anda mendekati jiwanya dan tidak mustahil,
    menghargainya dengan cara yang serupa.

6. Berkongsi impian
    Berkongsilah impian dengan pasangan bagi saling meyakini jiwa antaa satu sama lain. Dengan cara ini juga,
    anda dan pasangan saling tahu matlamat dan saling gigih melaksanakannya demi sebuah destinasi cinta yang 
    lebih kukuh berpaksi.

7. Saling menghormati
    Tidak semua perkara, rahsia atau peristiwa harus anda maklumi. Baik anda mahupun pasangan, pasti ada 
    ruang peribadi yang ingin dirahsiakan. Justeru, hormati hal peribadi pasangan dan pastikan pasangan anda
    berasa selamat dan selesa mendampingi anda.

8. Saling memuji
    Dorongan bererti sokongan. Maka,pujilah pasangan jika dia berjaya mencapai sesuatu yang 
    membanggakan atau melakukan perkara terbaik buat hubungan. Dengan cara ini, pasangan merasakan 
    usahanya amat dihargai dan tentunya ikatan cinta semakin utuh meniti hari.

9. Akulah segalanya
    Pastikan selain menjadi kekasihnya, anda juga serasi sebagai teman berbicara dan sahabat berkongsi suka 
    dan duka. Nescaya hayat percintaan semakin berpanjangan.

10. Terimalah segalanya
      Pandanglah kekurangan sebagai satu kelebihan yang unik. Ambillah masa merubah pasangan secara 
      berperingkat dan pastikan juga pasangan selesa dengan setiap langkah yang dicadangkan.








Sunday, October 30, 2011

Blog [SC] Follower Giveaway

Assalamualaiku semua..

sihat x? hrap2 sihat ye..pagi ny sebelum nak pegi jalan2 kn..sue nak msuk contest la..saja suka2,..

kalau ada masa lapang yang terluang jom ikut sue join sekali ye..




nak join tekan SINI YE!

mari2! ramai..

Apa yang korang kena buat?

  1. Follow blog SC ni. Kalau tak follow makne nye tak join ye :p
  2. Letakkan banner Giveaway SC ni dekat entri korang.(kalau boleh terus
    buat link image sebab senang orang nak join).
  3. Buat satu entri pasal giveaway SC ni bertajuk:"Blog [SC] Follower Giveaway"
  4. Linkkan entri anda ke ke entri GA ni.
  5. Tagged 2 orang rakan blogger dan pastikan dorang tau yang dorang di tag.
  6. link blog SC "http://shah-cyber.blogspot.com" dalam bloglist.
  7. Tinggalkan komen beserta link entri korang :)
  8. Pemenang akan dipilih secara rawak.
  9. Hadiah Akan Diberitahu Nanti.


Sumber: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html#ixzz1cDxcydSz


tagged:



Girl's should read ..ok??


Assalamualaikum cikgu!

ooppss!! teringat zaman sekolah la..
haha..ad something utk korg semua hari ny...



** GIRLS PLEASE READ THIS **

HERE'S 99 FACTS ABOUT GUYS

1. Guys don’t actually look after good-looking girls. They prefer neat and presentable girls.

2. Guys hate flirts.

3. A guy can like you for a minute, and then forget you afterwards.

4. When a guy says he doesn’t understand you, it simply means you’re not thinking the way he is.

5. “Are you doing something?” or “Have you eaten already?” are the first usual questions a guy asks on the phone just to get out from stammering.


6. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.

Saturday, October 29, 2011

Life at University


Assalamualaikum..sihat semua hari ini..? 
hrap2 semua sihat ye..

harini sue nk share sal kehidupan kat universiti..





Alhamdulillah sue berjaya mendaki kejayaan hidup sue..:)

doakan sue ye semua utk habiskan diploma sue..

kehidupan kat sini agak mencabar.

  1. first sekali msti la kne bgn awalkn..tapi sue da biasa sebab skola asrama dulu.. yg mana xde klas pagi tue boleh la bgn lewat ckit..
  2. dalam klas kne fokus btul2..kalau xpham tnye lectrr..kite x mcm bdk skola lagi..asyik kne suap je..kte kena gali sendri..
  3. jangan tinggal solat yang paling penting..hidup di u ny xde spe da yang nak tegur..pandai2 la igtkn diri msing2..
  4. makanan? tue paling penting bagi sue..hihi (besela org kuat makan kn) kne pndai jimat kwan2..kalau x..maggie je la yang mampu..
  5. pandai pilih kawan ye..:)


that's all...da kering da otak sue..:)

tata..!









Friday, October 28, 2011

Guys should read..ok??

Assalamualaikum..malam semua..

bosan2 ny sambil tgk tv3 yang sue xtwu ape tujuan cerita tue..
sebenarnye bukan xtwu tapi sebab xfokus..!

ok..ny something tuk guys ye...

credit to facebook..:)


Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. “Jom la bang tido…”. Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com


Assalamualaikum..hihi..akhir2 ny ase cam excited nk join 
macam2 contest..sje ske2..mne twu kot2 dpt kn.:p


haa..tu dia..kalau nk join KLIK SINI YE!

TAGGED:








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright BY NUR SURIANI HAK CIPTA TERPELIHARA