Monday, October 31, 2011

Sunway Pyramid


Good Afternoon!

haha..semalam best gila keluar bersama kakak tersayang..bwekk! 
pas makan ayam penyek express kat giant kami g sunway pyramid..

pusing2 cari parking n terus g tempat wayang nak beli tiket real steel..
mmg rmai gle org..
akhirnya dapat la tiket tue..



6.40 pm ye..skunk bru kol 4 pm..

oh no...ad lagi 2 jam..

ok..kami round2 sunway sampai nak tercabut kaki aku..

kami makan buah..n g tengok sale kt vincci,..
tapi beg yang sue nak tue dah diamik cina yang sangat banyak beg ditangannya..

arghh..ok..biarkan..g mkn buah je la... n jalan2 lgi..da 6 pm..ok.. naek ats relax2 depan tempat tiket..


ny la dua budak yang merayap tanpa hala tuju semlam..

thnx sis bwk adik g jaln2!



10 Ramuan Lanjutkan Cinta


Assalamualaikum semua...hari ni hari Isnin ye...

lagi 4 hari lagi result exam sue nk keluar..
berdebar sebab first time exam u ye..bwekk! hampeh pnye ayt..

ceit2..

10 ramuan lanjutkan cinta ye..sue bukan doktor cinta ye..tapi just nak bagi ape yang

 sue bce daripada majalah EH

1. Jangan berhenti mengenali pasangan
    Soal perasaan tidak pernah statik atau berpandukan mana-mana formula. Perasaan adalah gelombang jiwa 
    yang mengalami perubahan dari masa ke semasa. Justeru, ada baiknya saling sentiasa mengenali hati, jiwa 
    dan emosi masing-masing.

2. Semakin hari semakin sayang
    Inilah ragam percintaan. Setelah berjaya memikat dan menjerat, perasaan pasangan diabaikan. Seharusnya
    anda dan pasangan saling subur-menyuburkan rasa kasih sayang sepanjang percintaan.

3. Pantau ragam percintaan
    Beri perhatian sepenuhnya kala mendengar bicara pasangan dan mengambil berat sebarang isu yang 
    dibangkitkan. Ubahlah sebarang isu yang tidak disenangi pasangan dan memperhebatkan lagi ikatan cinta 
    anda dengan membuktikan bahawa tindakan anda adalah demi memperbaiki hubungan dan 
    kelangsungan sebuah percintaan yang penuh bermakna.

4. Luahkan seindah rasa
    Ia lebih bermakna apabila anda berdua kerap saling melafazkan rasa kasih, rindu atau sayang juga 
    penghargaan kepada sikapnya yang bijak mengambil hati dan menjaga perasaan anda selama ini.

5. Tidak sama tetapi istimewa
    Jika selama ini anda hanya sekadar tahu tentang hobinya, apa kata anda mula membina minat kepada hobi
    pasangan anda? Pasangan tentunya terharu dengan usaha anda mendekati jiwanya dan tidak mustahil,
    menghargainya dengan cara yang serupa.

6. Berkongsi impian
    Berkongsilah impian dengan pasangan bagi saling meyakini jiwa antaa satu sama lain. Dengan cara ini juga,
    anda dan pasangan saling tahu matlamat dan saling gigih melaksanakannya demi sebuah destinasi cinta yang 
    lebih kukuh berpaksi.

7. Saling menghormati
    Tidak semua perkara, rahsia atau peristiwa harus anda maklumi. Baik anda mahupun pasangan, pasti ada 
    ruang peribadi yang ingin dirahsiakan. Justeru, hormati hal peribadi pasangan dan pastikan pasangan anda
    berasa selamat dan selesa mendampingi anda.

8. Saling memuji
    Dorongan bererti sokongan. Maka,pujilah pasangan jika dia berjaya mencapai sesuatu yang 
    membanggakan atau melakukan perkara terbaik buat hubungan. Dengan cara ini, pasangan merasakan 
    usahanya amat dihargai dan tentunya ikatan cinta semakin utuh meniti hari.

9. Akulah segalanya
    Pastikan selain menjadi kekasihnya, anda juga serasi sebagai teman berbicara dan sahabat berkongsi suka 
    dan duka. Nescaya hayat percintaan semakin berpanjangan.

10. Terimalah segalanya
      Pandanglah kekurangan sebagai satu kelebihan yang unik. Ambillah masa merubah pasangan secara 
      berperingkat dan pastikan juga pasangan selesa dengan setiap langkah yang dicadangkan.








Sunday, October 30, 2011

Blog [SC] Follower Giveaway

Assalamualaiku semua..

sihat x? hrap2 sihat ye..pagi ny sebelum nak pegi jalan2 kn..sue nak msuk contest la..saja suka2,..

kalau ada masa lapang yang terluang jom ikut sue join sekali ye..




nak join tekan SINI YE!

mari2! ramai..

Apa yang korang kena buat?

  1. Follow blog SC ni. Kalau tak follow makne nye tak join ye :p
  2. Letakkan banner Giveaway SC ni dekat entri korang.(kalau boleh terus
    buat link image sebab senang orang nak join).
  3. Buat satu entri pasal giveaway SC ni bertajuk:"Blog [SC] Follower Giveaway"
  4. Linkkan entri anda ke ke entri GA ni.
  5. Tagged 2 orang rakan blogger dan pastikan dorang tau yang dorang di tag.
  6. link blog SC "http://shah-cyber.blogspot.com" dalam bloglist.
  7. Tinggalkan komen beserta link entri korang :)
  8. Pemenang akan dipilih secara rawak.
  9. Hadiah Akan Diberitahu Nanti.


Sumber: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html#ixzz1cDxcydSz


tagged:



Girl's should read ..ok??


Assalamualaikum cikgu!

ooppss!! teringat zaman sekolah la..
haha..ad something utk korg semua hari ny...



** GIRLS PLEASE READ THIS **

HERE'S 99 FACTS ABOUT GUYS

1. Guys don’t actually look after good-looking girls. They prefer neat and presentable girls.

2. Guys hate flirts.

3. A guy can like you for a minute, and then forget you afterwards.

4. When a guy says he doesn’t understand you, it simply means you’re not thinking the way he is.

5. “Are you doing something?” or “Have you eaten already?” are the first usual questions a guy asks on the phone just to get out from stammering.


6. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.

Saturday, October 29, 2011

Life at University


Assalamualaikum..sihat semua hari ini..? 
hrap2 semua sihat ye..

harini sue nk share sal kehidupan kat universiti..





Alhamdulillah sue berjaya mendaki kejayaan hidup sue..:)

doakan sue ye semua utk habiskan diploma sue..

kehidupan kat sini agak mencabar.

  1. first sekali msti la kne bgn awalkn..tapi sue da biasa sebab skola asrama dulu.. yg mana xde klas pagi tue boleh la bgn lewat ckit..
  2. dalam klas kne fokus btul2..kalau xpham tnye lectrr..kite x mcm bdk skola lagi..asyik kne suap je..kte kena gali sendri..
  3. jangan tinggal solat yang paling penting..hidup di u ny xde spe da yang nak tegur..pandai2 la igtkn diri msing2..
  4. makanan? tue paling penting bagi sue..hihi (besela org kuat makan kn) kne pndai jimat kwan2..kalau x..maggie je la yang mampu..
  5. pandai pilih kawan ye..:)


that's all...da kering da otak sue..:)

tata..!









Friday, October 28, 2011

Guys should read..ok??

Assalamualaikum..malam semua..

bosan2 ny sambil tgk tv3 yang sue xtwu ape tujuan cerita tue..
sebenarnye bukan xtwu tapi sebab xfokus..!

ok..ny something tuk guys ye...

credit to facebook..:)


Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. “Jom la bang tido…”. Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com


Assalamualaikum..hihi..akhir2 ny ase cam excited nk join 
macam2 contest..sje ske2..mne twu kot2 dpt kn.:p


haa..tu dia..kalau nk join KLIK SINI YE!

TAGGED:








PASTA...nyum3..


Assalamualaikum..harini harap2 korg2 semua sihat2 ye..

arini sue nak merapu sal cerita korea..

PASTA..

best cte dye..bley thn..
 kalau nak thu lebih lanjut usha sendiri ye..

sue xreti nak bercerita..:)

lihat di SINI






Tuesday, October 25, 2011

JOM2 Shopping sambil berblog..

Assalamualikum semua..:)

dalam mengantuk ny pun sue nk tulis jugak tuk hariny..hihi..
belum pukul 12 lg kn..

jom2  kita shopping kt sini..

shawl cantik2 and mcm lg ad..



tekan SINI ye...

macam pilihan yang akan menarik hati..
sue da banyak kali shopping kat sini taw..

okay..tue je..tata..slmt malam..:)




Monday, October 24, 2011

Contest Blog Menawan Kalbu

mari2..


sje nk try..mne twu ad rezeki kn..hihi..

tagged to:


:)




Kenapa Sakit Kaki??


Assalamualaikum..hihi..ariny terasa rajin sgt nk updte blog ny haa..

sakit kaki?

Jenis-jenis sakit kaki
  • sakit kaki pada wanita (A woman's Aching Feet)
  • Kaki atlet (Athlete's foot)
  • Kulit melepoh (blisters)
  • Corn and calluses
  • Sakit tumit

Faktor-faktor menyebabkan sakit kaki seperti:
  • bentuk kaki yang leper dan rendah lengkungan bahagian dalam kaki atau dikenali Pes Planus
  • bentuk kaki yang mempunyai lengkungan dalam tinggi yang dikenali Pes Cavus
  • pemilihan kasut yang tidak betul seperti tiada penyokong lengkungan tapak kaki atau bertumit tinggi
  • selepas kecederaan seperti patah atau terseliuh
  • berat badan yang berlebihan seperti mempunyai indeks jisim tubuh (BMI) melebihi 30 kilogram meter persegi
  • melakukan aktiviti di tempat yang keras tanpa kasut yang sesuai seperti melakukan joging di jalan berturap tar dengan memakai kasut sukan taekwando










Salman Khan dan Aamir Khan bergaduh???


Assalamualaikum semua..

hrap2 semua sihat ye..di hari isnin yang indah selepas hujan lebat ny 
membuatkn sue nak menaip..bwekk!! :p

haaa! tue..dua khan bergaduh??

xla...mne ad gduh2..xbaik taw..

sebenarnye.. DUA KHAN BAKAL BERENTAP..



sbenarnya sue bce kt sinar..menurut sumber diorg akan berentap bersama
 pada 21 Disember thun depan..

filem masing2 akan ditayangkan pada hari yang sama la..
bukannya bergaduh gusti bagai..hihi..

lakonan Aamir Khan sebagai penjahat menerusi filem Dhoom 3..
ada lagi cte Dhoom..haish..rjinnye bwt filem smbung2 ny

Salman Khan pula menerusi Dabangg 2.

Penayangan filem itu dijangka akan menarik lebih ramai peminat ke panggung.!

yela..dua2 ditayangkan pada hari yang sama.. siapa plihan anda! sue mesti le

pilih SALMAN KHAN..




Sunday, October 23, 2011

never gonna leave this bed

arini sue nk gtwu sal lagu yang berkumandang kt blog sue ny..

tajuk:  never gonna leave this bed

MAROON 5..favourite tue....






lyricnye.....

Saturday, October 22, 2011

game hihi ..(part 2)


hye!
nga boring2 ny..sue nk sambung sal travian..

aritue sue da bwt kampung yg ke 4 & 5 ats bantuan mr.king..:)

tapi xnk le tnjuk gmbr kg..xbyk lg pembinaan yg da naek..

sue nk tnjuk wira sue yang gagah lagi perkasa..haha

Loves Note By Him

Pada suatu hari di sekolah, seorang murid bertanya kepada guru. Ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai kasih sayang.

Pelajar : "Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang? Macam mana jaga kasih sayang itu nak berkekalan?"

Cikgu : "Ok. Kamu ikut apa yang saya suruh. Kamu pergi ke padang. Kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput dihadapan kamu. Pilih yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupn sekali. Da petik rumput yang PALING cantik, kamu balik ke kelas."

Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun yang dibawanya. Cikgu bertanya, kenapa tiada rumput yang dipilih?

Pelajar: "Tadi masa saya berjalan, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik, maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai dipenghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada diantara yang dibelakang saya tadi rumput yang paling cantik tapi da cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya petik.

Cikgu : "Ya itulah jawapannya. Maknanya apabila kita telah bertemu dengan seseorang yang kita sayang, jangan lah kita mencari yang lebih baik dari itu. Kita patut hargai orang yang berada didepan kita sebaiknya. Jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap da berlaku. Semoga yang berlaku tidak berulang lagi. Dan ingatlah orang yang paling kita sayang itulah yang paling cantik dan yang paling baik. Mahupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi.




sentiasa berpegang kepada apa yang kita janjikan.



Friday, October 21, 2011

happy birthday to you...

hye..lme da tak menaip disini..

ceh..padahal bru pagi tadi menaip..

pape je la..

harini sue nak cerita sal birthday boboy sue..
nak tawu sue buat ape? jeng3.....

sue buat surprise kat dye..

cian dye..da le kena tipu ngn sue..
sue cakap sue ada kat kl..n xley jumpa dye kt ipoh..
padahal dari kol 12 tgh hri sue da ada kat ipoh ny..

bdk pompuan kls dye yg amik sue kt stesen bas..

Bila seseorang wanita itu serius dalam perhubungan



1. Perwatakan kamu yang selamber dikhalayak ramai tidak menjejaskan sedikit pun mood gadis kamu untuk berjalan bersama kamu.

2. walaupun adakalanya kamu memakai pakaian yang tak bergosok pun si dia senang apabila bersama kamu

3. menghabiskan masa setiap pagi untuk mengejut kamu dengan mendail no telefon kamu atau menghantar mesej kepada kamu untuk mengejutkan kamu solat subuh memandangkan malam td ada perlawanan kelab bola kegemaran kamu

4. menghadiahkan hadiah pada HARI JADI KAMU dengan hati yang ikhlas di mana hadiah tersebut di beli secara online memandangkan payah sangat nak carik kalau berjalan satu Malaysia ni

5. tetap tenang bersama kamu walaupun KAMU MENINGGIKAN SUARA

6. tidak MENITISKAN AIR MATA dihadapan kamu walaupun KAMU MELUKAI hati si dia dengan SENGAJA atau TIDAK SENGAJA

7. memahami karier kamu sebagai SEORANG INSAN YANG PERLU MEMEGANG TANGGUNGJAWAB KEPADA KELUARGA KAMU TERLEBIH DAHULU

8. meletakkan diri selepas ALLAH, IBU BAPA, KELUARGA, KERJAYA

9. tidak mengungkit KISAH PERIBADI kamu

10. tidak meletakkan tahap pelajaran atau MEMBEZAKAN tahap pelajaran dengan KAMU

11. cukup sekadar kamu sedar TANGGUNGJAWAB kamu kepada KELUARGA kamu terlebih dahulu dan seterusnya BARULAH KEPADA SI DIA

12. Tidak mengada-ngada untuk meminta itu ini kepada kamu

13. tidak merengek walau ada ular di dalam rumah

14. mampu menjaga diri sendiri apabila kamu berjauhan dengan si dia

Tuesday, October 11, 2011

game3..hihi.. (part 1)






hye! ehem3...hari ini kte nk cte sal gme yg kte slalu main..

hihi..TRAVIAN..

aku ada 4 kampung...

antaranya ialah..HOGWARTS..

haha..akibat demam harry potter le ny..ny gmbrnye,..





haha..tu dia..

ny lak kg ke2 aku..nmenya.. DUMBLEDORE..


pengetua dye lk..




haa...yang ny lk kg ke 3 aku,..SEVERUS SNAPE..
ini orang yg paling menyayangi harry potter..




haha...semuanya bermula ngn kawn ak ny haa..azree nme dye..dye yg ajak ak men gme ny..

rmai jgk mmbr2 bru yg aku knl mllui gme ny..

kak nish.

kak assa.

kak suraya.

abg king.

rmai lg la...

xdpt nk mnyebutnya..






tggukn smbungan sal travian........





Saturday, October 8, 2011

gembira!!


ehem!! :9:

hepi sgt2 ny.....:face19:

sbb my botak da blik dari kem..lme kot..seminggu...cry

hepi2..sbb bley msg selalu :face44:

ok tue je...:u:




oh bosan


hye semua..!!
apa khabar? harap2 sihat semuanya..
hari ini saya nak cerita tentang cuti..

ok..sekarang ny aku cuti sem..
da genap seminggu kt umah..
tapi tersangatla bosan..
sebab xtwu nak buat ape..
ad wifi..tp mestila bosan kan asyik ngadap lappy je..

kalau tak harini nk g taiping..tapi..kawan ku xjadi..it's okay..
dye ajak minggu depan..tapi aku da ad plan sndri..i'm sorry..

nak stdy..tapi xtwu nk stdy ape..sbb xde bku lagi untuk sem dpan..
so..makan tdo je la aku kt umah ny..
titik.....itu saja untuk ariny...



:face76::face30:

Tuesday, October 4, 2011

my bibliography..:p

hye semua..:)
sape pnye blog ny..haha..
of course le ak pnye..
eh..ak ny spe?
watashiwa nur suriani des..
hihi..da lme xckp bhsa jepun ny..yla..da lme xtgk bkunya..
aish..ape ak mrapu ny..
sue..i'm sue..kwn ak mst le knl kn..
dlu primary school kt sksi II
hihi......rndu kt diorg..
secondary school lk kt SERATAS.....ahh.....ak ase semua org twu..
klu xtwu sgt.....ckp je.'alaa..sekolah yg depan zoo tue'
kompom org twu..

alhamdulillah......pas spm.....ak msuk u..
hihi.....uitm seri iskandar.....kos om..
xtwu om tue ape...,,cri le sndri..
skunk ny ak bru abis final exam for sem 1..
 xsbar nk msuk sem 2..


boboy? nme kucing ak tue.......hihi..
da ad boy......dye culik ak waktue kt scondary school..
kt tpi tue ad gmbr dye......:)
nme dye doctor izhar......:)

tata..tue je.......bwekk!! :p















new blog


ehemmm!!.

hye semua..alhamdulillah..
mlm ny sue dpt siapkn blog sue yg bru yg xseberapa ny..hehe

this blog hasil dari tutorial cik lyssa..credit to cik lyssa yg comel..

http://www.lyssasecret.com/p/tutorial.html



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright BY NUR SURIANI HAK CIPTA TERPELIHARA