Sunday, November 27, 2011

AL-FATIHAH

Assalamualaikum semua..
di pagi yang indah ny..sue nak ucapkan selamat mnyambut maalhijrah yang ke 1443.

di pagi yang indah ini juga ada yang bergembira dan ada yang berduka..

semalam 2 pelajar UiTM Seri Iskandar meninggal dunia dalam 1 kemalangan yang
melibatkan 3 kenderaan..

2 mangsa kemalangan dan salah seorangnya ialah senior sewaktu sue sekolah menengah.

satu berita yang mengejutkan..

baca cerita selanjutnya 



AL-FATIHAH



Tuesday, November 22, 2011

Worst DAY

Assalamualaikum my lovely friends!

lmenya xupdate blok..
yela..sejak da pindah blok baru ny. wifinye terlalu 'laju'
sampai xley nk on9..
haha..ssh gle. la..ny pn pnjam bb kwn jp.

mcm2 perubahan drastik yg diterima..ase nk pengsan je.
bilik kne tukar.klas pn kne tukar..pe cer!

aish..da la mls nk tnsion2..

gmbr yg sje2 ditgkp time g fakulti..
nk tgk jdual la konon.tapi xde..=.='


ok bye!



Friday, November 18, 2011

Hari Terakhir


Assalamualaikum to all my beloved readers..:) 

banyak hari xupdte sbb kekosongan idea..

yela..mood nak balik u da dtg..so apa nak bwt pn xde mood..

malam ni
 malam terakhir tidur di katil kesayangan..
malam terakhir makan makanan yang mak masak..
malam terakhir untuk tengok tv..
malam terakhir nak on9 puas2 gne wifi kat umah.

semua yang terakhir laa...

ok2 da..brg semua da siap..tggu nk brtolak esok je..

skunk jom lyn AJL semi final..:p




ok.done!




Wednesday, November 16, 2011

Shopping! for new SEMESTER


Assalamualaikum readers! 

entry di petang hari..penat ny..=.='

bru balik shopping di Taiping.
 Tahu x? TAIPING BANDAR WARISAN..haha

First sue g byr yuran kt bank islam..orang xramai pn..
tapi disebabkan malas nak beratur amik no n bla bla bla..sue byr yuran kt mesin atm je.

haa..kn cepat..sng idup.

da tue..g cimb bank lk..bayar duit shopping online..beli beg baru! xsempat 
kalau nak usha2 kat kedai..

Tu dia...smpai di tesco!
inilah barang2 yang dibeli..


semuanya dkt2 RM 200 jgk laa..
berpeluh sue..

nmpak wrne kuning tue..cashr tue yg suh sue dftr..melayang 12 inggt..aish..

huhu...done!

balik umh!



Tuesday, November 15, 2011

SELAMAT HARI JADI NUR IYLIA

Assalamualaikum readers..tu dia..hari ni sue kne tag oleh ZULEYQHA

OK LA....sue join..sebab tag yang len2 sue xdpt nak join..i'm sorry..




nk join klik SINI

Selamat hari lahir! waa...mst bestkan bila sampai je tarikh keramat dlm hidup kita,..
ape dye? Hari lahir la..
semua orang menantikannya...ok2...

Sue ucapkan SELAMAT HARI LAHIR kepada NUR IYLIA..

yang ke 16 kn? Sweet sixteen..:)

semoga dimurahkan rezeki dan berbahgia bersama yang tersyang..

thun dpn spm la kan? best of luck to you!

ny gmbr bday bf..huduhnyaa..sbb dpn umh dye..


tagged:


I'M YOUR FOLLOWER



Monday, November 14, 2011

I LOVE YOU

Assalamualaikum readers!

i love my readers..n more i love if they comment it..:p
gedik gla ayat..hihi..saje suka2..

nak bce 1 cerita x? I LOVE YOU



Isteri: Abg,..abg cintakan syg tak? Kawan2 syg semua ckap suami diorg ckp I LOVE YOU tiap2 hri..npe abg xcakap?

Suami: Ada la..

Isteri: Ape sebab abg cintakan syg? Syg nak tahu..

Disebabkn si suami xnak si isteri tertanya tanya dia pun menjawab..

Suami: Abg cintakan syg sbb syg comel..syg mnja..syg jln pn cantik..syg pndai brgaya n ,mcm2 lg la suani dia ckp..Si isteri pn ske sgt..

Exam lagi?

Assalamualaikum..:)
entry di tgh hari..tbe2 je ase nak tulis..

td ad le bdk kcik ny..hantar jadual exam dye..
bdk kcik tue spe? tunang sue..haha..
dye exam harini..

bukannye nak tulis elok2..haish..=.='

nak bace pn ssh..
motif dye bagi jadual ny..suh kjut tdo laa...apa lagi.

sebelum tue tekan SINI

TGK GMBR NY

its okay! hihi..anyway..gudluck for your exam doctor..:)



and to all POLITEKNIK students..:)






Saturday, November 12, 2011

Aizat Live In Seri Iskandar? TRUE?

Assalamualaikum..

lme sue xbuat entry sbb tak tahu nk tulis ape..

kering sgt2 otak..
aiyak..
 hehe..da2..nak cerita sal konsert ny..

kat seri iskandar tercinta...

ny pn kawan sue yg cte kt group kls..


tapi betul ke..betul la ny...xcye kol no tue..hihi.tapi kalau nak sahih CALL taw
mst ramai kawan sue yang nak pegi kan,.

sue? kalau cukup duit sue pegi la..teringin jugak nak tgk aizat live kn..

hihi..thnx! 
bye
hve a sweetdream..:)





Thursday, November 10, 2011

Leonardo Dicaprio gemuk?

Assalamualaikum semua..:)

xpenat pun taip tue..hihi..

pagi tadi..nga belek2 pper tgk2 ad cte baru..tapi xbes pn..

Leonardo Dicaprio jadi gemuk?

alaa...pelakon titanic tue..sape yang xkenal kan?
famous tue..

betul ke dye gemuk?


ny..gambar dye hot je..


xde la..dye bukannya gemuk betul2..

Memegang watak sebagai pengarah FBI, J Edgar Hoover, dalam filem terbaru 
lakonannya, J Edgar, menurut aktor kacak ny kan, dia banyak berkorban dalam beberapa perkara.

Selain perlu dimekap hampir lima jam setiap hari bagi memastikan wataknya kelihatan tua,
Leonardo juga perlu menambah berat badannya.

Ini kerana, di penghujung filem berkenaan watak J Edgar digambarkan lebih gemuk
berbanding awal cerita.

Bagaimanapun, menaikkan berat badan bukanlah tigas mudah buatnya kerana dia
perlu melakukannya secara drastik dalam tempoh singkat.

Akibat gagal mencapai sasaran berat badan yang diinginkan pengarah,
Leonardo terpaksa menutup kekurangan itu dengan kostum yang dipakainya.

haaa..jangan risau ye peminat Leonardo..dia xgemuk..:)








Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday


Assalamualaikum to all readers..:)

hari ny xtawu la nk taip ape...duk dpan lppy dri pg td..

bkn non-stop ye...

just xde idea je...xpe2 harap2 esok sue ad idea..:)

jom kita men klik2...






ok da..:)

sudah menguap...

nytez semua..:)




Tuesday, November 8, 2011

Controlling Telephone Costs


Assalamualaikum semua..hari ni.sue nk cerita sal ape yang sue blja..

haa..lupa nak cakap Selamat Hari Raya Aidiladha kepada yang meraikannya.
entry kali ni dalam english ye..:p



As an office worker, you will be expected to help control costs of telephone calls..

¡How do you control telephone costs?
lUse direct dialing most of the time. Make more specialized, expensive types of calls only when necessary
lPlan your calls so the time spent during a long-distance or any other call is used efficiently
lIf possible, call when long-distance rates are least expensive.
lNotify the operator immediately after reaching a wrong number so you can receive credit for the call
lBe an informed consumer of telephone services. Compare rate plans and promotional offerings.
lLearn how to use the equipment and features of your telephone system.


tue je..:)





Friday, November 4, 2011

Alhamdulillah..:)

Assalamualaikum..
hari ini adalah hari2 yang dinantikan oleh semua pelajar UiTM yang baru sahaja abis final exam

hari ini result telah keluar dan diemailkan ke email masing2

tapi masih ada yang terlupa email sendri..itu tak tahu la kan..



Alhamdulillah sue dapat dekan..

InsyaAllah sue akan buat yang terbaik lagi untuk sem2 yang akan datang..
MAK..ny hadiah adik untuk mak..:))

thniah juga untuk kawan2 yang laen..xdpt dekan xbermaksud korg xhebat..
perlukan usaha lagi.ad lagi 4 sem..chaiyok2!

ok..:) done..:)







Thursday, November 3, 2011

Adab Menonton Wayang


Assalamualaikum..

lme sue xupdte blog kan..sakit2..demam kena ujan.. 
bukan demam rindu sama itu doctor ye..

haa..tjuk kat atas tue..tengok wayang pun ada adab taw..sapa kata xde..ada..



1. Masuk awal
kalau nak tengok wayang tue masuk la awal2..kalau nak beli makanan ke pape ke beli siap2..t kalau masuk lambat nanti kita menghalang penonton lain yang tengah khusyuk tengok cite..t kne sound..nk? mst xnk kn.

2. Elak mengkritik
yang nie orang memang suka la kan..macam la aku jugak. kadang2 je ye..kalau nak kritik pun tggu la filem tue abis ditayangkan..kalau xsuka buat filem sendri la..

3. Elak berbual
yang ny sue memang pantangla kan..tenga duk syok tgk tbe2 bunyi soh seh soh seh..ape yang disembangkan nth le.

4. Silent mode
handset yang mahal ka yang murah ka..silent la...bising..orang nk tengok cita bukan nk dgr nset hmpa bebunyi.

5. Tukang cerita
kalau da tengok cte tue xpya la duk cte ka org yg nga tengok tue..cian dye..xfeeling nk tgk sbb org kat sebelah tolong jadi pencerita..xsyok la..

6. Anak kecil
buat yang sudah berkahwin tue elakkan la bwk anak2..nanti kot2 ada adegan yang xsepatutnya..t terpengaruh lk..mcm sue tengok real steel aritue..kelam kabut kakak kt depan sue ny ttup mta anak dye..haha len kli jgn bwk..

ok..da penat menaip..tata..gudnight..:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright BY NUR SURIANI HAK CIPTA TERPELIHARA